کد خبر: ۵۵۵۱۰۴
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴
اروپایی‌ها درصدد ایجاد سازوکار مالی تازه‌ای هستند تا از تاثیر تحریم‌ها بر شرکت‌های معامله‌کننده با ایران بکاهد

ایران تحریم‌های آمریکا را دور می‎زند اما از چه طریقی؟ | اهرم‎های فشار تهران علیه دولت ترامپ کدامند؟

به نظر می‌رسد ایران باز هم با استفاده از تاکتیک‌ها و ترفندهای قدیمی درصدد دور زدن تحریم‌های تازه امریکا علیه صنعت نفت آن کشور خواهد بود.
آفتاب‌‌نیوز :
پسرویس اقتصادی- نشریه "اتلانتیک" درباره تاکتیک‌هایی که ایران از طریق آن تحریم‌ها را دور زده و خواهد زد می‌نویسد: "تاسیس شرکت‌های فرعی، معاملات تهاتری و کالا به کالا و انتقال نفت در دریاهای آزاد. این‌ها تنها برخی از روش‌هایی هستند که ایران می‌تواند برای تداوم حیات اقتصاد خود از آن، پس از تحریم‌های امریکا استفاده نماید.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ ایران تجربه زیادی در دور زدن تحریم‌ها دارد. به نظر می‌رسد با خروج امریکا از برجام و احیای دوباره تحریم‌ها علیه آن کشور، تهران به کتاب قدیمی خود رجوع می‌کند تا تاکتیک‌های آن برای دور زدن تحریم‌ها را بار دیگر به کار گیرد. 

ایران تحریم‌های آمریکا را دور می‎زند اما از چه طریقی؟ | اهرم‎های فشار تهران علیه دولت ترامپ کدامند؟

نشریه "آتلانتیک" در ادامه به برخی از روش‌های دور زدن تحریم‌های نفتی توسط ایران پرداخته است: 

پنهان کردن تانکرهای نفتی از تشخیص رادارها 

یک سیستم تشخیص و شناسایی خودکار یکی از ویژگی‌های لازم برای ایمنی در کشتی‌هاست که اجازه می‌دهد در زمان واقعی ردیابی شوند. اما می‌توان آن را خاموش کرد. کشتی‌ای که سرنشینان آن نمی‌خواهند همگان مسیر حمل و نقل نفتی‌اش را به یک بندر خاص بدانند به راحتی می‌تواند فرستنده‌های خود را خاموش کند و پس از ترک منطقه مورد نظر دوباره آن را روشن و فعال سازد. 

این تاکتیکی بسیار موثر است که از مشتریان نیز محافظت می‌کند. ایران از این تاکتیک بار دیگر برای تانکرهای نفتی خود استفاده می‌کند. این موضوع به مشتریان نفت ایران اجازه می‌دهد تا از مجازات‌های نقض تحریم امریکا علیه آن کشور نیز مصون بمانند. 

انتقال کشتی به کشتی 

این یک روش معمول و قانونی برای حمل محموله‌های یک کشتی بزرگ به کشتی‌های کوچکتر است اما ایران از آن برای پنهان کردن فروش نفت خود استفاده می‌کند. در این روش یک تانکر ایرانی در نزدیکی یک بندر یا دریای آزاد نفت را به طور مستقیم به کشتی دوم انتقال می‌دهد، کشتی دوم سپس به بندر می‌رود و نفت را می‌فروشد. 

پنهان ساختن مالکیت 

ایران از شرکت‌های فرعی و جانبی استفاده کرده است و کشتی‌های خود را در کشورهای ثالث ثبت کرده تا از شناسایی و ردیابی بین‌المللی آن جلوگیری به عمل آید. این اقدامات در عرصه حمل و نقل از نظر حقوقی قانونی به شمار می‌آیند اما کار را برای ردیابی‌های پلیس و دولت‌ها دشوار می‌سازند. ایران همچنین از پرچم های کشورهای دیگر برای پنهان‎ماندن هویت واقعی تانکرهای خود استفاده کرده است. 

معاملات تهاتری (کالا به کالا)، تلاش های اروپایی‌ها و نفوذ ایران 

ایران می‌تواند از طریق فروش تهاتری یا کالا به کالا نفت خود را بفروشد و یا آنکه با استفاده از ارزهای غیر از دلار امریکا به فروش نفت به بزرگترین مشتریان خود ادامه دهد. پیش از این نیز ایران در مقابل دریافت کالاهایی چون خودرو و تلفن همراه، به چین و هند دو اقتصاد به سرعت در حال رشد و نیازمند انرژی نفت فروخته بود. 

ایران تحریم‌های آمریکا را دور می‎زند اما از چه طریقی؟ | اهرم‎های فشار تهران علیه دولت ترامپ کدامند؟

در این میان اروپایی‌ها نیز درصدد ایجاد سازوکار مالی تازه‌ای با ایران هستند تا از تاثیر تحریم‌ها بر شرکت‌های اروپایی معامله‌کننده با ایران بکاهد. 

ایران همچنین می‌تواند نفت خود را به روسیه انتقال داده و در آنجا نفت به کشورهای اروپایی ارسال شود. سپس این کشورها می‌توانند به میزان مبلغ نفت فروخته شده تجهیزات پزشکی و ماشین آلات صنعتی مورد نیاز را به ایران تحویل دهند. امریکا گفته که مخالف این رویه است. با این حال، این که چگونه ممکن است امریکا بتواند ذهنیت روسیه را تعییر دهد معلوم نیست. همه چیز به روابط امریکا با روسیه ارتباط پیدا می‌کند. 

مهمترین نکته نیز توانایی و نفوذ ایران در منطقه است که می‌تواند اهرم فشاری علیه امریکا باشد. ایران با رهبران سیاسی عراق و شبه‌نظامیان در آن کشور ارتباطات نزدیکی دارد. ایران در افغانستان نیز تا حدودی نفوذ دارد در نتیجه می‌تواند امریکا را تحت فشار قرار دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین